Vooruitkijken, na een enerverende april-maand.

 

artikel van Gerrit van den Hoven in het Brabants Dagblad van 16 april 2015

mooi artikel van Gerrit van den Hoven in het Brabants Dagblad van 16 april 2015

De ontwikkelingen van een maand geleden zijn voor het Brabants Dagblad aanleiding gebleken om ruimschoots aandacht te schenken aan de Reconstructie Tuin der Lusten. Goed nieuws dus.

Eerlijk is eerlijk; op 8 dagen Art & Antiques Fair kijk ik met gemengde gevoelens terug. In twee artikeltjes heb ik daarvan reeds een korte impressie gegeven. (voor wie wil hier deel 1 & deel 2). Een en ander was helaas reden om de geplande presentaties van 26 april niet door te laten gaan. Jammer voor enkele bezoekers.

 

Maar het is mei, we zitten volop in een nieuwe lente, tijd om vooruit te kijken.

 

 De Raadskelder

Gisteren heb ik met Karin Brouwers, clustermanager  Cello de ruimte in de Raadskelder goed bestudeerd.

Met Karin Brouwers op de beoogde locatie. (foto Paul Hilgers)

Over de mogelijkheden in de Raadskelder wordt goed overlegd. Het is nu nog iets te vroeg om al te zeggen of uitvoering hier haalbaar is. Technisch gezien wel.

Gisteren heb ik met Karin Brouwers, clustermanager Cello, en Paul Hilgers, contactpersoon gemeente ‘s-Hertogenbosch, de beoogde locatie nog eens bestudeerd.

Nu nog even afwachten of dat financieel ook uitvoerbaar is. Een eerste subsidieaanvraag loopt en binnenkort wordt hierop een positieve reactie verwacht. Met die eerste investeringsbehoefte kan de Stichting Reconstructie Tuin der Lusten het gedegen projectplan door een bureau uitgebreid laten onderbouwen en specificeren. Dit blijkt nodig voor het aanboren van de benodigde subsidies en sponsorgelden.

 

Expositie portretgroep

De jaarlijkse expositie van onze portretgroep is voor de verandering dit jaar tijdens de komende Braderie Maaskantje, op 14 juni in de winkel van Meysen Slaapcomfort.

voorselectie portretten

voorselectie portretten

Iets minder ruimte en tijd dan we gewend waren, daarom zullen we tijdens de komende Open Atelierroute in september nog eens aandacht schenken aan de portretten van afgelopen seizoen.

Eergisteren hebben we een eerste werkbespreking gehouden. Een aantal geselecteerde werken zullen komende weken zonodig nog verder worden uitgewerkt. Komende week bijvoorbeeld dat van gildehoofdman Ton  Smits.

Graag tot ziens…

 

 

« »

Meer artikelen over: Algemeen Nieuws