Op de scheidslijn tussen historische binnenstad en Bossche Broek ontmoeten schilderachtig landschap en geschreven woord elkaar.

DSC_2579

 

Dat gaat naar….

van Gogh toe!

 

 

Voorafgaand aan de nu al spraakmakende expositie ‘Visioenen van een genie’ met originele werken van Jheronimus Bosch, die vanaf 12 februari te zien zal zijn in het Noordbrabants Museum, gaat voorlopig alle aandacht uit naar het Van Gogh inspiratiejaar 2015.

bundel

 

Op initiatief van de stichting DichtSlamRap en geïnspireerd door de werken en briefwisselingen van Vincent van Gogh, hebben slamdichters Jee Kast uit Brussel, Loren Brouwers uit Den Bosch en Rotterdammer Marco Martens, 12 nieuwe gedichten geschreven.

 

Aangevuld met twee pakkende liedjes van de Eindhovense zangeres Iris Penning slaat een bijzondere vaartocht een unieke brug tussen Vincent’s werken in het Noordbrabants Museum en het voor Van Gogh zo inspirerende Brabantse boerenland.

 

Op de stilte van het water tussen platteland en stadswal komen de teksten extra goed tot hun recht!

 

Voor meer informatie verwijs ik graag naar het ‘persbericht Vincent‘ van de genoemde poëziestichting. Vrijdag verzorgen zij  met de tekstschrijvers een eerste vaartocht voor genodigden. Vanaf zaterdag kan iedereen deze unieke gebeurtenis beleven. Ook u kunt dan al varend genieten van het gesproken of gezongen woord, passend gebracht in de stilte van een schilderachtig landschap.

 

Natuurlijk kunt u voor meer Vincent van Gogh naar het Van Gogh Museum of het Kröller-Müller Museum, maar vergeet vooral de diverse bijzondere locaties van Van Gogh in Brabant niet!

Graag tot ziens ,

Henk

meidoorn-bossche-broek

P.S. de vaarttochten met onderhoudende teksten worden onder meer gesteund door PureHubs en ZLTO

« »

Meer artikelen over: Algemeen Nieuws