Cursus ‘het atelier van Jeroen Bosch’

Jheronimus_Bosch-paarseachtergrond7-259x300

Wat kunnen we, bijna 500 jaar na de dood van Jheronimus Bosch, met zijn kennis?

1. We kunnen op een boeiende manier meer inzicht krijgen in zijn inspirerende wereld en werken.

2. We kunnen met zijn historische werkwijze voorzichtig een eigen ‘Bosch’ scheppen of een eigen werkwijze met zijn oude, ambachtelijke technieken verrijken.

 

Elk kind kan het leren …

detail-vogelsTdL-JBmasterclass

De techniek van Bosch is subliem en tegelijkertijd kinderlijk logisch van opzet. De basis ervan leren is vrij eenvoudig. De techniek naar wens beheersen natuurlijk niet. Een uitdaging dus voor zowel een volslagen leek als een gevorderd schilder. Hierin schuilt de basis voor de cursus.

Hoe vreemd het ook lijkt; de cursus is afgestemd op elke doelgroep. Theorie en praktijk vullen elkaar naadloos aan, waardoor de ene deelnemer meer kan vragen of lezen, terwijl een ander al meer kan oefenen.

video-omroep-brabant

In 10 lessen maakt ieder naar eigen vermogen een eigen ‘Bosch’!

 

We beginnen elke les met een inleidende presentatie, voorzien van het nodige beeldmateriaal. Na elke les krijgt u dit in gedrukte vorm mee, zodat thuis doornemen en oefenen een absolute meerwaarde kan vormen. Na 10 lessen heeft u dus een waardevolle reader om te raadplegen en/of de opgedane kennis eventueel naar believen te blijven herkauwen om uw techniek steeds verder te verbeteren.

syllabus en notitieblok voor de deelnemers

syllabus met notitieblok van de masterclass, uitgangspunt voor de waardevolle reader

 

De cursus wordt gehouden op 10 dinsdagavonden van 7 oktober t/m 16 december (m.u.v. 21 oktober, herfstvakantie), telkens van 19:30 tot 22:00 uur.

Locatie: Poeldonk 1, 5275 HP Den Dungen, gemakkelijk bereikbaar en voldoende parkeergelegenheid.

De vergoeding voor deze exclusieve cursus bedraagt € 290,–, waarvoor u naast uw eigen ‘Bosch’* en alle daarvoor vereiste materialen plus alle waardevolle informatie inclusief de blijvende reader, natuurlijk ook tijdens een tussentijdse pauze de gewenste koffie/thee/koekjes krijgt.

Aan de opleiding kunnen 8 cursisten deelnemen. Bij minder dan 6 inschrijvingen kan de cursus helaas niet doorgaan. Als een maximaal aantal deelnemers is bereikt sluit de inschrijving. Volgorde van inschrijving/betaling is daarbij bepalend. Bij het niet doorgaan van de cursus wordt eventueel al betaald cursusgeld meteen terugbetaald.

Voor aanmelding en/of alle eventuele vragen kunt u eenvoudig gebruik maken van dit contactformulier.

* Uw eigen ‘Bosch’ kan een te kiezen detail uit de Tuin der Lusten zijn. Maar natuurlijk kan ook een eigen ontwerp mogelijk al voor de komende Kerst uw kamer sieren.

 

 

Cursus portret tekenen en schilderen in Den Dungen

Annabel_met_hand+potlood

Ons ‘portretseizoen’ 15/16 loopt van 23 september 2015 tot juni 2016. Ter afronding van het cursusjaar zullen we waarschijnlijk weer exposeren tijdens de braderie op het Maaskantje die Stichting Het Oude Ambacht daar jaarlijks organiseert.

Jos3

 

Ook dit jaar hebben we weer een volle groep waarmee we elke woensdagavond naar levend model een portret tekenen of schilderen. Iedereen is daar vrij in, waardoor er ook komend jaar weer beslist een aardige variëteit aan werken zal ontstaan. Omdat 2016 tot Jheronimus-Bosch-jaar is uitgeroepen zullen we zeker ook Bosch’ Volk portretteren. Wellicht wordt dit wel het thema voor de expositie. Dat hangt natuurlijk ook af van de resultaten.