Lenteweer verblijdt ons, nieuw leven ontspruit, gedreven door het seizoen krijgen ook nieuwe ideeën hun vorm. Zo ook bijvoorbeeld de mogelijkheden rond het project Reconstructie Tuin der Lusten.

 

wat had Jeroen Bosch met deze vrucht?

Geïnspireerd door enthousiaste bezoekers heb ik in navolging van de eerder gehouden lezingen enkele arrangementen samengesteld. In april en mei komen de eerste belangstellenden. Niet alleen voor een presentatie van het project. Maar zoals nu al vast staat, komt er bijvoorbeeld ook twee keer een groep kunstliefhebbers uit Weert voor een uitgebreider arrangement naar mijn atelier en de stad van Jeroen Bosch.

 

lezing reconstructie tuin der lusten

Deze bezoekers worden in mijn atelier ontvangen met koffie en thee. Als de groep compleet is aangeschoven, volgt er een lezing met PowerPoint presentatie over het hoe en wat van de reconstructie. Hierbij vertel ik over Jeroen Bosch, zijn meesterwerk Tuin der Lusten en over de voorbereidingen en waarden van dit project.

historische pigmenten voor het derde studiepaneel

Na een pauze, met tweede kopje koffie of thee, ga ik aan de hand van studiepanelen en fotomateriaal verder in op de technische aspecten van de reconstructie. Materialen en technieken worden daarbij uitgebreid besproken en bekeken.

 

Hierna loopt het gezelschap voor de lunch naar “Herberg de Poeling”, op korte afstand van mijn atelier.

interieur Herberg de Poeling

 

Na de middag gaan we naar het nabijgelegen centrum van ‘s-Hertogenbosch en lopen we er “in de voetsporen van Jeroen Bosch”.

de markt van 's-Hertogenbosch met twee huizen waar Jeroen Bosch heeft gewoond en op de achtergrond zijn standbeeld

Vanaf de Parade wandelen we langs gebouwen en plaatsen die een relatie hebben met de Bossche meester, waarbij ik de gewenste tekst en uitleg geef. Op deze tocht staan we onder andere stil bij de Sint Jan, de markt en de binnendieze, de Jeroen Bosch tuin, het Zwanenbroederhuis en het Jheronimus Bosch Art Center.

Terug bij het beginpunt is iedereen vrij om huiswaarts te keren of misschien toch nog op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen en er bijvoorbeeld uit eten te gaan.

 

Wilt u meer weten over bovenstaand arrangement en overige mogelijkheden? Mail me en ik stuur u vrijblijvend de gewenste informatie. Natuurlijk kunt u vragen en opmerkingen ook hieronder kwijt.

 

 

NB de Stichting Reconstructie Tuin der Lusten is opgericht om het project financieel mogelijk te maken maar beperkt zich daarbij vooralsnog tot materialen en dergelijke.

Geheel los daarvan zijn deze arrangementen een privé initiatief om de opgedane ervaringen te delen en daardoor de ontelbare uren enigszins te kunnen compenseren.

« »

Meer artikelen over: Jeroen Bosch, Tuin der Lusten