In Den Dungen geboren (1952) en getogen heb ik me van jongs af aan toegelegd op het schilderen van portretten. Onder leiding van diverse gespecialiseerde docenten heb ik mijn aanleg uitgebouwd. In 2007 heb ik van Riky Schellart (www.schellart.com) het advies gekregen om te gaan exposeren met nieuw werk. Hiervoor heb ik 22 willekeurige dorpsgenoten geportretteerd. Kenmerkend hierbij is de combinatie tussen model en achtergrond, ik heb ieder van hen afgebeeld aan de hand van een relevant onderwerp.

Deze serie is uiteindelijk uitgemond in een compleet project, Dungens Volk genaamd, waarbij ik mijn jeugdherinneringen en hedendaagse belevingen bij de onderwerpen heb beschreven in een boek. Eind 2008 bevestigde een druk bezochte solo expositie het succes van dit project.

Momenteel werk ik aan een opvolgend project; Brabants Volk. Bekende of markante Brabanders worden hierbij ook weer aan de hand van onderwerpen afgebeeld. Een tiental Brabanders heeft inmiddels al medewerking verleend aan dit project. Naast het schilderij en mijn tekst vraag ik alle modellen hun eigen kijk op het onderwerp te geven. Hierdoor ontstaan als het ware drieluiken die een uitgebreid beeld van de diverse thema’s geven.

Naast het project Brabants Volk werk ik aan de voorbereiding van een reconstructie van “de Tuin der Lusten” van Jeroen Bosch. Voor 2016, het jaar waarin de 500ste sterfdag van deze Bossche schilder uitgebreid wordt herdacht, wordt deze reconstructie op een zichtlocatie uitgevoerd. Daarnaast zorgt een speciaal opgerichte stichting voor kennisoverdracht rond de reconstructie.

Behalve alle vrije werken schilder ik ook portretten in opdracht. Neem hiervoor gerust contact met mij op, u vindt mijn gegevens op de contactpagina.

Opleiding

Tussen 1974 en 2000 volgde ik verschillende lessen en cursussen portrettekenen (o.a. van Henk de Laat). Sinds de eeuwwisseling doorliep ik vijf jaren cursussen ‘oude schildertechnieken’ van Luuk Stofferis. Sinds 2005 volg ik workshops, cursussen en groepssessies portret- en modeltekenen (o.a. bij Jes van der Bijl en Riky Schellart).

Nevenactiviteiten

Sinds het voorjaar van 2008 ben ik vrijwillig schipper/gids bij vaartochten op de Dommel (www.vestingfietsen.nl/varen). In december 2008 heb ik met 4 anderen de Stichting Oude Schildertechnieken opgericht en ben daarvan sindsdien penningmeester (www.stichtingoudeschildertechnieken.nl). Na 2 jaar voorbereiding heb ik als initiatiefnemer met Luuk Stofferis de Stichting Reconstructie Tuin der Lusten opgericht. Luuk verzorgt de kennisinbreng en kennisoverdracht terwijl ik de organisatie en uitvoering voor mijn rekening neem. Sinds 2010 ben ik ook betrokken bij enkele (particuliere) initiatieven in de aanloop naar Brabant Culturele Hoofdstad 2018.