Hoe kunt u het reconstructieproject in het Zwanenbroedershuis bezoeken?

 

De grote overzichtstentoonstelling in het Noordbrabants Museum beantwoordt aan de stoutste dromen. (Wie nog geen kaartje heeft en toch vele werken van Bosch bij elkaar wil zien, dient voor komende zomer een retourtje Madrid te boeken).

Gelukkig kunnen bezoekers, ook na 8 mei, nog volop genieten van vele andere Bosch-gerelateerde projecten in ‘s-Hertogenbosch. Ook als de originele werken van Jheronimus Bosch de stad weer hebben verlaten, bruist die stad nog lang in Bosch’ sferen en blijft een (meerdaags) bezoek alle moeite waard.

Nog lang kunt u het Jheronimus Bosch Art Center bezoeken of in de dakgoten van de Sint-Jan lopen tijdens de Wonderlijke Klim. Bij mijn reconstructieproject in het Zwanenbroedershuis kunt u Bosch beleven tot het einde van 2016! Houdt daarbij s.v.p. wel rekening met de mogelijkheden.

 

foto Gerard Monté

foto Gerard Monté

Wel mogelijk.

Door de goede organisatie in het Zwanenbroedershuis kan ik er regelmatig op afspraak groepen ontvangen om bezoekers aan de hand van het onderhanden drieluik mee te nemen in de wereld en werkwijze van Jheronimus Bosch. Neem hiervoor contact met me op.

 

(zie ook het doorlopende fotoverslag van Gerard Monté)

 

Niet mogelijk.

Het Zwanenbroedershuis is een museum dat terecht groeit aan populariteit doordat het multifunctioneel wordt ingezet. Gelukkig kan ik er van tijd tot tijd in alle rust schilderen. Maar het betekent ook dat het huis heel vaak bezet is voor georganiseerde evenementen. Zo waren er afgelopen maand, naast de diverse rondleidingen, elk weekend theatervoorstellingen en was ‘mijn werkruimte’ in gebruik als lunchroom. Telkens wordt alles prima op elkaar afgestemd zodat het huis als cultureel erfgoed optimaal wordt benut.

Hoe graag we het ook zouden willen; even op de bonnefooi binnenlopen om het reconstructieproject te bekijken kan dus voorlopig helaas echt niet. Het programma is daartoe te vol. Wie weet komt daar misschien nog verandering in naarmate de drukte afneemt. Voordeel daarbij is dat de reconstructie dan verder vordert en ik (nog) meer kan vertellen en laten zien.

Hopelijk hiervoor uw begrip en heel graag tot ziens!

 

 

voor de reconstructie ook steeds weer het origineel bekijken

voor de reconstructie ook steeds weer het origineel bekijken

P.S.

Maart werd onverwacht afgesloten met weer een TV opname. Nu voor de KRO-NCRV / Katholiek Nederland. Voor wie op deze manier ook een glimp van het project wil opvangen: Dinsdag 19 april om 16.30 uur op NPO 2. Presentatie: Roderick Vonhögen.

 

 

 

 

« »

Meer artikelen over: Tuin der Lusten